Gozdni vrtec

Dandanes se vedno več poudarka daje na okoljsko ozaveščanje in se vedno bolj išče načine, kako mlajšim generacijam pomagati ceniti zunanjost in naravno okolje. 

Vizija gozdnih vrtcev je vsakemu udeležencu omogočiti možnost, da se razvija na radoveden način in ima pozitiven odnos do sveta, narave. Gozdni vrtec daje poudarek samorefleksiji, ki otroke opremi s čustvenimi in socialnimi veščinami, ki lahko ostanejo z njimi v odrasli dobi in se razširijo na druga področja njihovega življenja.

Gozdni vrtec je odličen način za pristno povezovanje otrok z naravo. Njegova izobraževalna filozofija, ki temelji na otrocih in iz nje izhajajoči učni načrt ustvarjata sproščujoče in zabavno okolje. Otroci pridobijo spoštovanje do narave s številnimi majhnimi interakcijami in opazovanjem sprememb okoli sebe skozi letne čase, povečajo si samozavest z raziskovanjem in reševanjem problemov, naučijo se oceniti in sprejeti ustrezna tveganja, odvisno od okolja.

Dajanje otrokom priložnosti, da cenijo širši naravni svet, spodbujajo odgovornost za ohranjanje narave v poznejšem življenju, je zelo dobra investicija za prihodnje generacije.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja